Ce puteti vizita?

Distanta: 8KM

Aflata pe valea râului Sâmbata, la poalele Muntilor Fagaras, mânastirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus este renumita ca loc de reculegere, mângâiere si înt?rire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc în acest locas sfânt.
Istoria Mânastirii Brâncoveanu începe în secolul al XVII-lea. Daca la începutul secolului XVI avem mai multe marturii indirecte despre existenta mânastirii prin mentionarea unor calugari de aici în diferite acte, dispersate, primele dovezi directe le avem din anul 1654, când satul si mosia din Sâmbata de Sus au intrat în stapânirea lui Preda Brâncoveanu, boier de loc din sudul Carpatilor.

(…citeste mai mult )

Caldarea Glaciara Balea care adaposteste emblematicul Lac (4,6 ha, altitudine 2034 m) cu cea mai frumoasa cabana semilacustra, este pe departe cel mai important centru al sporturilor de altitudine din carpatii romaniei.

… citeste mai mult )

Sfanta Manastire Cartisoara, cu hramul “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” este atestata de prin jurul anilor 1400, cu prilejul unor danii facute de domnul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran (1386-1418).  Un mare domnitor din istoria Romaniei, aparator al hotarelor tarii an fata invaziei otomane de la sud de Dunare, dar si ocrotitor al credintei ortodoxe.

(… citeste mai mult )

 

 

Leave a Reply